Herfstcampagne Covid 19

Om ons te beschermen tegen een mogelijke nieuwe besmettingsgolf deze winter besliste de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid om vanaf  september een “herfstbooster” aan te bieden. Mits tijdige goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) en tijdige leveringen door de producenten, zou er tegen de start in de week van 12 september al voldoende voorraad van de aangepaste vaccins (aan de omikronvariant) moeten beschikbaar zijn. 

  • Zorgpersoneel en kwetsbare personen (65+) prioritair 

Medewerkers in zorginstellingen wordt de kans geboden om zich in de eigen voorziening te laten vaccineren. 
– Vaccinatie is erg aangeraden ter bescherming van kwetsbare personen met wie ze contact hebben.
– Naast de persoonlijke bescherming van het zorgpersoneel, probeert men uitval door ziekte van zorgmedewerkers zoveel mogelijk te vermijden

Zorgprofessionals die niet verbonden zijn aan een zorgvoorziening mogen een uitnodiging verwachten voor vaccinatie in het Vaccinatiecentrum Westhoek. Voor eind september worden zorgprofessionals op leeftijd uitgenodigd, samen met alle 65+ en immuungecomprommiteerde personen in Eerstelijnszone Westhoek.

Nieuwe zorgverleners, stagiairs en stagebegeleiders in een zorgopleiding of zorgverleners die nog niet konden deelnemen aan eerdere prioritaire vaccinatie, kunnen zich aanmelden via deze link.

  • Brede bevolking vanaf begin oktober

In september of oktober krijgt iedereen vanaf 18 jaar, in dalende leeftijd, een uitnodiging om een vaccin te halen in het Vaccinatiecentrum Westhoek.

  • Uitnodigingen

Je ontvangt de uitnodiging via post, e-box of burgerprofiel en via e-mail als je adres gekend is. Daarna maak je zelf een afspraak in het vaccinatiecentrum via:  

      o telefoon: 0800/30704 – Het callcenter is open op maandag, woensdag en vrijdagvoormiddag van 9u tot 13u – vanaf 5 september dagelijks open van 9u tot 13u 

      o mail: vaccinatie@elzwesthoek.be

Meer info over de herfstbooster vind je op laat je vaccineren.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: