Uit de gemeenteraad van 25/11

logo poperingeBouwproject Douvieweg Watou

Art of Building bvba plant de bouw van 7 nieuwe woningen in de Douvieweg in Watou ter hoogte van de Moenaardestraat. Naast de aanleg van wegenis en riolering in het kader van de ontsluiting van de woningen, is ook de aanleg van een nieuwe parking met 15 parkeerplaatsen voorzien. De stad sloot een overeenkomst af met de bouwfirma en keurde het bestek, de raming en de plaatsingsprocedure voor de uit te voeren werken goed.

Herinrichting site Callicannes

De raad keurde het bestek, de raming en de plaatsingsprocedure goed voor het aanstellen van een ontwerper voor de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan GRUP Callicannes met inbegrip van planmerscreening. Het GRUP dient de principes uit het Masterplan Callicannes uitvoerbaar te maken op het terrein, met onder meer de realisatie van een ovonde, een gebouw, parkeerruimtes, veilige oversteken en de landschappelijke inrichting.

Openbare verlichting: doven en omschakeling naar LED

De stad wil de openbare verlichting in Poperinge klimaatvriendelijker maken door ongeveer 2.000 van de in totaal 3.550 lichten te doven tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends, met uitzondering van vrijdag- en zaterdagnacht. De verlichting langs primaire wegen, secundaire wegen en de stadsring blijft branden. De belangrijkste invalswegen van de stadskern en de dorpskernen, openbare pleinen en de industriezone blijven ook de volledige nacht verlicht. Dit doofscenario zou naar schatting op jaarbasis een besparing opleveren van 37 ton CO2. Het doven van de verlichting wordt lus per lus aangepakt vanaf 2020. Na de overname door Fluvius wordt de openbare verlichting volledig omgeschakeld naar LED. Fluvius kan dit realiseren over een periode van 12 jaar. Na één jaar zou dit al een besparing opleveren van 9 ton CO2. De LED-verlichting die de volledige nacht blijft branden wordt vervolgens gedimd tijdens de rustige uren van de nacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: