Sowon Kim

SOWON KIM uit Zuid-Korea zingt op zondag 3 november om 10:30 de hoogmis in Sint-Jan-ter Biezen

Sowon Kim (1993) is geboren in Daegu, een van de belangrijkste steden van Zuid-Korea. Het zondagsonderricht bij het jeugdkoor Pueri Cantores bracht haar tot het Gregoriaans.Op tienjarige leeftijd kwam ze in 2003 voor het eerst naar het Festival van Watou en sedertdien nam ze deel aan alle Festivaledities.

Ze bezit een uniek stemtimbre en via het Festival kwam ze in 2012 in contact met het conservatorium in Parijs, waar ze (naast de studie van Frans en Latijn)  verder Gregoriaans studeerde en er het diploma van gregoriaanse koordirectie behaalde.

Sedert 2018 is ze dirigente van de Damesschola van het Choeur Grégorien de Paris. Daarna studeerde ze aan de Parijse Sorbonne lyrische zang.

Met haar pure stemklank ontroert ze eenieder en raakt ze met een onverklaarbare mystiek, eigen aan het Gregoriaans, ieder hart in pure schoonheid. Tijdens de festivaleditie 2018 was ieder in de ban van haar soloconcert tijdens de pré-ouverture in de abdijkerk van Grimbergen.

Binnenkort is ze opnieuw in onze regio. Op Allerheiligen, vrijdag 1 november verzorgt ze om 16:00 samen met Jan Vermeire uit Veurne een concert Gregoriaans-Orgel in de kerk van Millam (Frans-Vlaanderen). Op het programma staan de eigen gezangen voor het feest van Allerheiligen en de mis van D’Abdie; deze mis werd in de 18de eeuw gecomponeerd en was bestemd  voor het klooster van de Zusters Annuntiaten van Sint-Winoksbergen.

Op zondag 3 november zingt ze om 10:30 de hoogmis in Sint-Jan-ter Biezen.

2019 cultuurtrofee ambassadeur (41)2019 cultuurtrofee ambassadeur (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: