De Buurtbres – activiteiten juni 2023

Rek en strek – (Groot)ouder-(klein)kind activiteit i.s.m. Sportdienst Zin om wat meer te bewegen én tijd met je (klein)kind door te brengen? Kom dan zeker naar onze bewegingsactiviteit en gooi alles even helemaal los. Samen gaan jullie een sportieve leuke namiddag tegemoet.

Woensdag 14 juni in Buurtsalon Watou van 14u tot 16u

Hier is het thema van de namiddag ‘Terug in de tijd’. Via allerhande spelletjes wordt je terug gekatapulteerd naar de tijd van toen.

Prijs: € 3 p.p. (hapje en drankje inbegrepen)

Inschrijven telkens tegen de maandag vooraf via debuurtbres@poperinge.be of 057 34 66 25 of via sportdienst@poperinge.be 

Soepcafé

Voor het Soepcafé halen we samen met buurtbewoners groentjes bij lokale boeren en winkels. Groenten die anders weggesmeten zouden worden, maar nog perfect eetbaar zijn, krijgen op die manier een mooie bestemming. Van al dat lekkers wordt er samen soep gemaakt. Achteraf is iedereen welkom om een tasje te komen drinken.

Vanaf 8u30: soep maken

Vanaf 10u30: iedereen uit de buurt kan aansluiten om soep te komen drinken

Iedere tweede vrijdag van de maand

Eerstvolgende editie: vrijdag 9 juni

Buurtsalon Watou – Prijs: vrije bijdrage of een beetje hulp bij de afwas – Inschrijven is niet nodig

LDC De BuurtBres helpt

Tijdens ‘LDC De BuurtBres helpt’ kan je bij ons terecht met je administratieve en digitale vragen. Ook kan je hier kleine herstellingen aan textiel, elektronica en klein meubilair laten uitvoeren. Onze gespecialiseerde vrijwilligers helpen je graag verder op weg.

Iedere eerste zaterdag van de maand

Eerstvolgende editie: zaterdag 3 juni

Buurtsalon Watou- Van 9 u. tot 11 u.

Prijs: vrije bijdrage (of prijs voor een nieuw stuk, indien nodig) – Inschrijven is niet nodig

Adviesraad LDC De BuurtBres

In juni organiseren we onze eerste adviesraad. De adviesraad van het Lokaal Dienstencentrum De BuurtBres heeft als opdracht advies uit te brengen over de algemene werking (dienstverlening, activiteitenprogramma, …). Via deze raad willen we het activiteitenaanbod, de dienstverlening en de volledige werking beter op noden en wensen van de inwoners afstemmen. Bijkomend is het de bedoeling een overleg te creëren met de (senioren)verenigingen en de samenwerking met de verenigingen te optimaliseren. Hoe meer deelnemers, hoe beter en ruimer het advies kan worden geformuleerd. Heb je interesse om deel te nemen? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Dinsdag 27 juni (NIEUWE DATUM!) in het buurtsalon van Watou – Van 10 u. tot 12 u.

Inschrijven tegen 5 juni via debuurtbres@poperinge.be – 057 34 66 25

Dag van de mantelzorger

Op ‘Dag van de mantelzorger’ zetten we graag de mantelzorgers extra in de bloemetjes.  Zij die het statuut mantelzorger hebben, maar ook zij die hier niet over beschikken. Kortom, iedereen die voor iemand zorgt. We nodigen de inwoners van de deelgemeenten graag uit in het buurtsalon van Roesbrugge en de inwoners van het centrum in LDC De Bres. We trakteren jullie op een lekker aperitief.

Vrijdag 23 juni in het buurtsalon van Roesbrugge en LDC De Bres (centrum Poperinge)

Vanaf 10.30 u. – Gratis deelname

Inschrijven tegen 19 juni via debuurtbres@poperinge.be – 057 34 66 25 of via debres@poperinge.be – 057 34 66 24 of via seniorenzorg@poperinge.be – 057 34 65 00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: