Boer zoekt bank

Op 22 mei lanceert Poperinge ‘Boer zkt Bank’, een fietstocht langs zes landbouwbedrijven. Bij elk bedrijf staat een zitbank met een QR-code. Terwijl je even uitrust, bekijk je een filmpje waarin de landbouwers je alles over hun bedrijf vertellen. 

De stad wil met dit project de voedselproductie bij Poperingse landbouwers in de kijker zetten. Van hop over kiwibessen tot ijsjes en kaas, tijdens de fietstocht leer je heel wat bij. De volledige tocht is 40 kilometer lang, maar je kan hem ook in twee kleinere afstanden opsplitsen. De deelnemende bedrijven zijn Belhop, Kiwibes, de Ferme Hoeve, Bart Decrock, Tuin en Veld en de Keibol.

Startevenement met lekkers‘Boer zkt Bank’ gaat van start op zondag 22 mei. Die dag krijg je tussen 13 u. en 15 u. een deelnameformulier in het tentje op de Grote Markt. Voor de gelegenheid voorziet elke landbouwer iets lekkers voor alle deelnemers. Vanaf 23 mei liggen de plannetjes klaar bij dienst Toerisme, je kan ze ook downloaden via www.poperinge.be/boerzktbank. Gezinnen met kinderen kunnen een zak met spelmateriaal reserveren voor onderweg. Via opdrachten kan je een echte landbouwheld worden en krijg je een leuke verrassing.

Wie graag een langere stop houdt, kan vooraf een picknickmand reserveren bij partners Goeste en de Groenselpoorte.

Boer zkt Bank kwam tot stand met financiering van het Leader Westhoek programma voor plattelandsontwikkeling. Het wordt gefinancierd met Europese (50%), Vlaamse (25%)  en provinciale middelen (25%) en met steun van ELFPO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: