e-loket gemeentehuis

Via het relanceproject ‘Gemeente zonder gemeentehuis’ ondersteunt de Vlaamse overheid steden en gemeenten die samen digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken. Poperinge neemt samen met alle andere Westhoekgemeenten deel met het voorstel ‘De e-Westhoek: één regio zonder gemeentehuizen’

Muisklik

“‘Gemeente zonder gemeentehuis’ zet de burger centraal”, zegt schepen Klaas Verbeke (CD&V). “De gemeente van de toekomst is de klok rond online bereikbaar. Je kan er met een muisklik je dossier inkijken en transacties uitvoeren, maar je blijft welkom op het gemeentehuis wanneer je dat wenst.”

Maximale digitale dienstverlening

De Westhoekgemeenten bundelen hun krachten en vragen in een eerste fase een subsidie voor een onderzoeksproject aan. “Met ‘De e-Westhoek: één regio zonder gemeentehuizen’ brengen we eerst de huidige graad van digitalisering in kaart”, verduidelijkt de schepen. “Op basis van dat rapport kan een concreet voorstel worden gelanceerd voor ‘Gemeente zonder gemeentehuis’. Het is de bedoeling om een regionale en maximaal digitale dienstverlening in te voeren.”

Bron HLN 30-11-2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: