Deelauto’s Flexigo

In 2021 ging een nieuw autodeelproject met een unieke aanpak van start in Poperinge, een samenwerking tussen het stadsbestuur en Peugeot Duran. Drie elektrische deelwagens staan voor iedereen ter beschikking, met standplaats op de Paardenmarkt, het Oudstrijdersplein en het Watouplein.

Reserveren, ontgrendelen en betalen via app

Het project kreeg de naam Flexigo. Iedereen die interesse heeft, kan zich registreren via flexigo.be en kan de WeGo Carsharing app voor smartphones downloaden. Met de app kan je een auto reserveren voor een korte rit, voor een dag of zelfs voor meerdere dagen. De prijs hangt af van de gereserveerde periode en de afstand die je aflegt. Voor een uur betaal je bijvoorbeeld 8 euro met 100 kilometer rijafstand inbegrepen. Er zijn geen abonnementskosten.
 
Je ontgrendelt de auto ook via de app, op het vastgelegde tijdstip. Je brengt de auto na je rit terug naar de vaste standplaats en stopt de kabel in de laadpaal.

Klimaatvriendelijk en lokaal 

De splinternieuwe elektrische deelwagens zijn van het type Peugeot e208, met automatische versnellingen en een bereik tot 340 kilometer. In de zomer van 2022 volgen nog twee extra deelwagens, één in Proven en één in Reningelst.
 
Met dit klimaatvriendelijke project willen Peugeot Duran en het stadsbestuur op een laagdrempelige manier zo veel mogelijk inwoners en bezoekers laten kennismaken met autodelen en elektrische wagens. Dat dit via een vertrouwde lokale aanbieder uit Poperinge kan, is een grote meerwaarde. De samenwerking loopt minstens vijf jaar. Het initiatief kadert in het actieplan gedeelde mobiliteit dat in oktober 2020 werd goedgekeurd door de gemeenteraad.

Contact

Mobiliteit

Adres Grote Markt 1, 8970 Poperinge Tel. +32 57 346 606 E-mail mobiliteit@poperinge.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: