Gregoriaans Festival in 2022

Beste vrienden van het Gregoriaans Festival van Watou,

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt om de 14e editie van het Internationaal Festival van Watou, die zou plaatsvinden in mei 2021, te verplaatsen naar 2022. De door de coronapandemie aanhoudende binnen- en buitenlandse beperkingen en onzekerheden maken het ons onmogelijk om het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou volgend jaar in veilige omstandigheden te organiseren. 

Het Festival is een internationaal treffen met deelname van ongeveer 25 buitenlandse ensembles uit drie continenten. De onzekerheid over de verschillende mondiale maatregelen met reisrestricties en quarantaines, de beperkingen omtrent de toegankelijkheid van kerken, de bijna onmogelijke opgave een veilige logistieke organisatie inzake bustransfers, catering en accommodatie voor meer dan driehonderdvijftig zangers te waarborgen, en onze bezorgdheid voor de veiligheid van de honderden bezoekers en alle festivalmedewerkers, hebben er voor gezorgd dat de complexe organisatie in mei 2021 niet te realiseren is. Bovenal staat de veiligheid van publiek, zangers en medewerkers voorop. Het festival wil hierin geen risico nemen. 

Het globale festivalprogramma 2021 was zo goed als volledig ingevuld.

We zullen met de koren, partners, onze leveranciers en alle medewerkers contact opnemen om het volledige evenement integraal  te verplaatsen naar 2022. De nieuwe festivaldata situeren zich opnieuw rond het feest van O.L.H. Hemelvaart, donderdag 26 mei 2022. Zodoende zal het kernprogramma in Watou plaatsvinden van woensdag 25 tot en met zondag 29 mei 2022. De pre-ouvertures in de diverse partnersteden nemen een aanvang op vrijdag 20 mei 2022. Hier en daar kunnen nog enkele actualisaties worden doorgevoerd. Onze website www.festivalwatou.be zal in functie van deze wijziging spoedig worden geactualiseerd.

Samen met alle medewerkers kijken we ernaar uit iedereen in 2022 weer te zien om, met dubbel zoveel passie, opnieuw een fantastisch Gregoriaans Festival te kunnen aanbieden.

Met vriendelijke groeten,

Bernard Deheegher – voorzitter

Isabelle Theodon |Jan Jacobs |Mia Ryon |Jan Daschot – ploegleiders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: