Tentoonstellingen

kasteelstraat 1

Met de tentoonstelling ‘Holding a self-contained secret’ tonen de drie hedendaagse kunstenaars Henk Delabie, Julien Jonas en Franziska Reinbothe in een eigenzinnige en persoonlijke beeldtaal hoe de ruimte en ruimtelijkheid van zowel schilderijen als sculpturen voor een interessant spanningsveld zorgen. Ook kleur en vlak zorgen daarbij voor een subtiel evenwicht. Opmerkelijk is dat niets is wat het op het eerste gezicht lijkt te zijn. Zo krijgt een schilderij het aura van een sculptuur aan de muur, en omgekeerd. Of onthult een zwart doek bij nadere beschouwing plots een concrete ruimtelijkheid.

Inge Braeckman

15.08 – 13.09.2020
HOLDING A SELF-CONTAINED SECRET

de kunstgalerij  is open
VRIJ – ZAT – ZON
14:00 – 18:00

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is de-queeste-art.png

15.08.2020 – 13.09.2020

Carlos Morago

Ruimtes getrouw gevat in het delicate licht van een voorbijgaand ogenblik. Soms in de hoeken van een deur, op een muur, op een tegel een teken van sleet , een vermoeden van bewoning, een verwijzing naar een verdwijnen? Met schakeringen van witte, grijze tot pikzwart satijnen tinten schildert Carlos Morago delen van interieurs die door geopende deuren, ramen en de diepte van gangen suggesties oproepen van wat ginds gebeurt. De eenvoud wordt poëzie, de stilte bewoond.

Evelien Hiele

In de schilderijen van Evelien Hiele (°1984, BE), meestal klein, versmelt realisme tot dynamische abstractie. Ze tonen en verbergen, zijn zo uitermate boeiend en vol mysterie.

Een wereld die zich slechts beetje bij beetje prijsgeeft, of zelfs niet. Waar doordachte compositie samengaat met ontbindende en zich ophopende vormen. Er is een fascinatie voor mensen in groep. Een optocht van betogers met vlag in een smalle straat vervloeit tot veelkleurige flarden beschaduwde verf, een meute waarin je vergaat, oplost tot een onduidbare massa. Het geweld van deze vlekkerige vormen wordt vaak ingetoomd door één enkel monochroom blauw of roze vlak of een stuk maagdelijke canvas.

Voor haar eerste solotentoonstelling in De Queeste Art werd een volledige nieuwe reeks schilderijen en werken op papier geselecteerd. 

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer

  • open: vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: