Meerjarenplan 2020-2025

Bijna 37,4 miljoen zal Poperinge investeren in de periode 2020-2025.

“We starten een dossier op voor de uitbreiding van de ring. Daarvoor voorzien we 50.000 euro in 2023/2025”, zegt burgemeester Christof Dejaegher. “De stad ontwikkelt een visie op het behoud, verleggen en afschaffen van buurt- en voetwegen. De aanleg van fietspaden Poperinge-Westouter, zachte verbindingen en het herstel van het jaagpad aan de IJzer moeten die duurzame verplaatsing ondersteunen. “De verkeersveiligheid willen we verhogen met extra elektronische verkeersborden, snelheidsremmers en extra signalisatie in de zone 30.”

Vergroening

Fluvius neemt het openbaar verlichtingsnet over en gaat de openbare verlichting vervangen door ledarmaturen. De verlichting wordt ook gedeeltelijk gedoofd ’s nachts.” De stad zal haar patrimonium ook energiezuiniger maken. “Qua afvalbeleid schakelen we in 2021 over van zakken naar containers, gaan we acties houden tegen zwerfvuil en sluikstorten en gaan we extra individuele behandelingsinstallaties voor afvalwater plaatsen”, zegt schepen Kris Notebaert (CD&V). “We gaan ook investeren in de vergroening en de verhoging van de belevingswaarde van het openbaar domein (40.000 voor bloembakken in 2021)

De dorpskernvernieuwingen van Sint-Jan-ter-Biezen, Krombeke en Ouderdom worden voorbereid.

Volgende wegen en pleinen worden onder handen genomen in Watou:

Nieuwe toplaag tussen Steenvoorde- en Moenaardestraat|vervanging betonplaten Trappistenweg|Watouplein|Kleine Markt|Uitbreiding parking Douvieweg

stadsbestuur

Bron: HLN 18-12-2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: