Cultuurtrofee ‘Ambassadeur van Poperinge’ uitgereikt

Op vrijdag 5 april werden de cultuurprijzen uitgereikt te Poperinge. Vooraf verzorgden de schola Cum Jubilo o.l.v. Isabelle Theodon en SowonKim (Zuid-Korea) een concert in de Sint-Bertinuskerk.

2019 cultuurtrofee ambassadeur (23)GalaVanDePoperingseCultuurprijzen2019_052019 cultuurtrofee ambassadeur (31)

Na de eigenlijke uitreiking in zaal de Kouter drukte Bernard Deheegher, de voorzitter van het Festival, zijn dank als volgt uit:

“Waardering in eigen stad geeft een fijn gevoel. Het is niet alleen een erkenning, maar tevens een aanmoediging om de ingeslagen weg verder te bewandelen, en zeer concreet naar de veertiende festivaleditie in mei 2021 toe.

Als Ambassadeur zullen wij ons blijven inzetten om Poperinge-Watou nog een duidelijker eigen gezicht en profiel te helpen verlenen. Als Ambassadeur brengen we mensen uit diverse culturen samen en bevorderen we het sociale weefsel.

Als Ambassadeur van een regio met een prachtig patrimonium brengen we het Gregoriaans, als expressie en drager van een actuele boodschap, naar het grote publiek. Het is een project dat mensen in beweging brengt. Het hoeft geen betoog om u te bevestigen dat ik hier sta als een enorm gelukkige voorzitter. Veel medewerkers vanuit Watou en omstreken zijn hier aanwezig. Het is dan ook een ware luxe om met zo een schitterende ploeg te kunnen samenwerken.

En het diepmenselijke aspect van dit Ambassadeurschap is dat  deze erkenning wordt gedeeld met alle vrijwilligers die het Festival dragen. Zij zijn het kloppend hart van het Festival.”

cultuurtrofee ambassadeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: