Sowon Kim zingt in Sint-Jan-ter-Biezen

Zondag 7 april om 10:30, hoogmis in Sint-Jan-ter Biezen

Sowon Kim (1993) is geboren in Daegu, een van de belangrijkste steden van Zuid-Korea.

Via zondagsonderricht bij het jeugdkoor Pueri Cantores  kwam ze er op tienjarige leeftijd in contact met het Gregoriaans. Dit opende voor haar de weg naar bekering, en bij haar doopsel nam ze de naam Agnes aan. Op tienjarige leeftijd kwam ze in 2003 voor het eerst naar Watou en sedertdien nam ze deel aan alle Festivals .

Ze bezit een uniek stemtimbre en via het Festival van Watou kwam ze in 2012 in contact met het conservatorium in Parijs, waar ze (naast de studie van Frans en Latijn)  verder Gregoriaans studeerde en er het diploma van gregoriaanse koordirectie behaalde. Sedert Pasen 2018 is ze dirigente van de Damesschola van het Choeur Grégorien de Paris. Ze dirigeert er deze schola en verzorgt talrijke concerten. Nu studeert ze in dezelfde stad aan de Sorbonne lyrische zang. Met haar pure stemklank ontroert ze eenieder en raakt ze met een onverklaarbare mystiek, eigen aan het Gregoriaans, ieder hart in pure schoonheid. Tijdens de festivaleditie 2018 was ieder in de ban van haar soloconcert tijdens de pré-ouverture in de abdijkerk van Grimbergen.

Zuid Korea Sowon Kim

Volgend weekend is ze opnieuw in Watou naar aanleiding van de toekenning van de prijs van Ambassadeur van de Stad Poperinge aan het Festival en zal ze op zondag de hoogmis zingen in Sint-Jan-ter Biezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: