KERSTVIERINGEN CUM JUBILO

Het is een gelukkige traditie dat de kerstperiode in Sint-Jan-ter Biezen op een verzorgde muzikale wijze in ere kan worden gehouden. We kunnen Kerst immers niet wegdenken uit onze boeiende wereld van religie en cultuur.

De kerstavond bezit bovendien steeds een bijzondere sfeer, vooral in de liturgie, los van de tsunami van commercie. Mensen komen samen om te vieren en te zingen;  onze kerstliederenschat is zo rijk en versterkt het aanvoelen van tederheid.

De muzikale invulling van de kerstavond richt zich sinds een paar jaren  op het thema “Kerstzingen rond de kribbe” waarbij traditionele kerstliederen uit Vlaanderen  door de damesschola Cum Jubilo en de aanwezigen samen zullen worden gezongen. Dit stemmig kerstzingen vangt op woensdagavond 24 december om 17:40 uur aan en wordt gevolgd door de  Gregoriaanse kerstavondmis om 18:00 uur.

Op het hoogfeest van Kerstmis zelf tekent de herenschola “Viri Galilae” om 10:30 uur present om de liturgie muzikaal op te luisteren met de jubelende dagmis “Puer natus est” .

De kerstperiode wordt op zondag 4 januari 2015 om 10:30 uur afgerond met de eigen Gregoriaanse gezangen voor het feest van Driekoningen, eveneens verzorgd door de damesschola Cum Jubilo.

Geniet van dit rijk muzikaal aanbod, gebracht in een van de kleinste parochiekerken uit de regio, waarbij een dames-en een herenkoor muzikale pareltjes van liturgische muziek ten gehore brengen.”

 

Bernard Deheegher.

%d bloggers liken dit: