MEISJOENGENS EN KNECHTEBRAKKEN

Toneel in Watou: Meisjoengens en knechtebrakken

Sinds enkele maanden werken zes actrices van Toneel Watou Westhoek aan een nieuwe theaterproductie, ‘Meisjoengens en knechtebrakken’.

Er werd vertrokken vanuit enkele fascinaties van de regisseur, Mieke Ronsmans. Volksdevotie, heldendom, mannen versus vrouwen kwamen aan bod. De actrices kregen doe-en denkopdrachten waardoor, via improvisaties, spelfragmenten tot stand kwamen. Verder uitpuren, aanvullen en af en toe ook schrappen leverde goed materiaal op naar een voorstelling toe.

Muziek, rekwisieten en kostuums speelden reeds vroeg een belangrijke rol tijdens het maakproces. Het is geen ‘verhaaltje’ geworden maar wel een caleidoscoop van expressies, flarden, fragmenten die wonderwel bij elkaar aansluiten. Het geheel blijft echter licht verteerbaar ondanks de soms wel zwaardere materie.

‘Meisjoengens en knechtebrakken’ gaat o.a. over kapelletjes en andere bijzondere locaties, over meisjes van plezier, helden en antihelden maar ook over appeltaart en de liefde. De liefde die soms schuurt en ‘schart’ en aangeeft dat ‘ loslaten’ de enige optie is om verder te kunnen. Er wordt getroost, gezalfd, gebeden en gevloekt.

Deze voorstelling wil amuseren, ontroeren en beroeren, aan u om ze te komen zien en beleven.

Concept/regie/teksten : Mieke Ronsmans

Spel : Chantal Blanckaert, Lena Leurs, Christine Pareyn, Rosebel Rappelet, Kris Schaffler,Yvette Soubry

Speeldata en locatie:

Zaterdagen 29/11 & 6/12/2014 om 20 u

Maandag 1/12 om 20 uur

Zondagen 30/11 & 7/12 om 18 u

Dinsdag 9/12 om 20 u

Cafe ‘ t Oud gemeentehuis of Dirks Cafe, Watouplein te Watou

Reservatie (Plaatsen beperkt):

toneelwatouwesthoek@gmail.com

Of tel. 057/38 86 33. Toegangsprijs: € 8,00.

 

 

%d bloggers liken dit: