CLIMATE MARCH

Via het bewonersplatform werden wij verzocht dit bericht door te geven.

People’s Climate March.

Join the biggest climate action in history!

Op straat voor het klimaat!!

ÉÉN WEEKEND

DUIZENDEN STEDEN

VRIJDAG 19 SEPTEMBER, 17.00 U.

Happening  op het grasveld naast de St.-Bertinuskerk, Poperinge.

Programma:  Toespraak met duiding door de organisatoren. /// De climate song. Wie wil oefenen googelt best naar: “Sing for the climate: do it now” voor de youtubeclip ///  Fotoshoot van Poperinge Emoji 100% Duurzaamheid  ///Overhandiging van de Poperingse klimaatpetitie aan een vertegenwoordiger van het stadsbestuur. /// We zijn heel creatief en maken een reuzenhart met hopperanken /// Een groen hartje op je wang is ook leuk. ’t Mag ook een hoedje, een strikje of een parapluutje zijn. Of maak je liever een spandoek dat spreekt? Of zat je in een gelegenheidsorkestje?

To change everything we need everyone.

Action, not words!

Onderteken ook de petitie:    

https://secure.avaaz.org/nl/100_clean_final/?tvbnzab

 

Because we are worth saving!!

Wereldwijd al 1447 events geregistreerd op dit moment. Volg de toename en teken in voor Poperinge op:

https://secure.avaaz.org/nl/event/climate/?source=blast&cl=5681300941&v=4410

 

And do it now, now, now!

Waarom een wereldwijd actieweekend op 19-21 september?

Het Kyoto-protocol loopt af. Dit najaar en volgend voorjaar moeten regeringen toezeggingen doen voor een nieuw akkoord dat in de komende decennia de uitstoot drastisch moet verminderen. Op 23 september roept Ban Ki Moon alle wereldleiders samen voor een extra top om dit proces te stimuleren. Actiegroepen wereldwijd willen daarom een hééél sterk signaal geven: er MOETEN dringend drastische maatregelen komen om global warming te stoppen!!

Wat is Avaaz?

Een mondiaal netwerk  dat vooral via internetpetities actie voert. Hun missie: “burgers uit alle landen samenbrengen om de kloof te dichten tussen de wereld die we hebben en de wereld die we wensen”. Avaaz telt momenteel een kleine 40 miljoen sympatisanten. Hun site: http://www.avaaz.org/nl/

De drie luiken van de actie.

A: De grootste onlinepetitie ooit voor 100% duurzame energie. De handtekeningen worden afgegeven aan de wereldleiders op 23 september in New York. Je vindt hem hier:

https://secure.avaaz.org/nl/100_clean_final/?tvbnzab

 

B: De handtekeningen van mensen uit de regio worden eveneens aan ons stadsbestuur bezorgd met de vraag om ook in onze regio te werken aan 100% duurzame energie.

C: Events in duizenden steden, telkens met dezelfde boodschap: London Emoji 100% duurzaam,  Parijs Emoji 100 % duurzaam en dus ook Poperinge Emoji 100% duurzaam. Hiervan worden foto’s geuploaded die geprojecteerd zullen worden op grote schermen in Times Square nabij het conferentiegebouw.

With hope,

Luk Durnez, Jan Vandenbroucke, Marleen Rubben, Roos Herman, Arne Milleville, Stephanie Demaesschalck, Veronica Booysen, Phillipe Gryson, Jeroen Vandermarliere.

   

 

 

%d bloggers liken dit: