LAATSTE ZWEMBEURTEN

Toegestuurd naar bewonersplatform door Stad Poperinge.

Persbericht, 6 augustus 2014

Sportdienst en jeugddienst

Laatste zwembeurten in zwembad De Kouter

POPERINGE – Zwembad de Kouter sluit op 1 september definitief de deuren. Het zwembad wordt afgebroken voor de bouw van een nieuw Sport- en recreatiezwembad.  Om iedereen nog een laatste kans te geven te genieten van het huidige zwembad, organiseren de stedelijke jeugd- en sportdienst samen met enkele partners het evenement ‘Badstop’. Het gaat om vier geanimeerde zwembeurten op de allerlaatste dag, zondag 31 augustus.

“De laatste dagen van zwembad De Kouter zijn geteld. Binnen een maand gaan de deuren onherroepelijk toe en behoort het zwembad tot de geschiedenis van Poperinge. Daartoe wordt ‘Badstop’ georganiseerd: vier geanimeerde zwembeurten om in stijl afscheid te nemen van het zwembad“, vertelt schepen van Sport Jurgen Vanlerberghe.

Op zondagvoormiddag (10.00-12.00) en zondagnamiddag (14.00-16.00) is het de beurt aan de kleinsten onder ons en hun ouders. Het zwembad wordt voorzien van een springkasteel en zwemattributen, een kinderdj speelt de pannen van het dak, spreekwoordelijk in dit geval. De toegangprijs bedraagt 3 euro, drankje inbegrepen. Dit kan achteraf genuttigd worden in de cafetaria.

Van 17.00 tot 19 uur laten we het jonge publiek aan zet. Dj-duo Dizzy Dropz geeft het beste van zichzelf in deze zwembeurt. De opblaasstructuur en het waterspeelgoed zorgen voor extra animatie. Deelnemen kost eveneens 3 euro, drankje inbegrepen.

“De avondzwembeurt is voorbehouden voor de doelgroep 16+. De opblaasstructuur maakt plaats voor enkel andere attracties, dj-duo Deaf Generation zorgt voor de muzikale noot. Er wordt gezorgd voor enkele verrassingsanimaties.

Van 22 uur tot middernacht kan er voor de allerlaatste keer gezwommen worden, daarna gaat het zwembad onherroepelijk dicht en is er een afterparty in de cafetaria van het zwembad”, voegt schepen van Jeugd Ben Desmyter er verder aan toe.

Deelnemen kost 6 euro, inclusief vier drankjes die je kan gebruiken aan de bar in het zwembad zelf.  Aan de afterparty kan je enkel deelnemen, als je ook intekende op de zwembeurt. De cafetaria wordt omgetoverd in ‘bar tropical’ waar zomerse hits en Hawaï-slingers een zwoele sfeer creëren.

Het aantal deelnemers is telkens beperkt tot 250. Voor de eerste drie zwembeurten kan je kaarten kopen aan de kassa van het zwembad of op de jeugddienst. Voor de avondzwembeurt vanaf 22 uur is er een online-ticketverkoop via de Facebookpagina van de jeugddienst Poperinge. De kaartenverkoop start op woensdag 6 augustus.

Badstop is een samenwerking tussen Stad Poperinge, Radio Sanseveria, Jeugdhuis Den Couter en jeugdraad Poperinge.

Meer info via schepen van sport Jurgen Vanlerberghe (0475 611 388) en schepen van jeugd Ben Desmyter (0498 102 496).

%d bloggers liken dit: