STAGE OLVI POPERINGE IN MEZIERES

P1060180.JPG

7 Leerlingen van het 7de jaar Thuis- en bejaardenzorg / zorgkundige van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut te Poperinge liepen een week stage in Mézières-en-Brenne (Frankrijk).

A. Vuylsteke, klastitularis en stagebegeleidster van 7TBZ en P. Goudeseune, leerkracht Frans, gingen met het idee van een buitenlandse stage naar hun directeur, Lieven Delvoye. Met een enthousiaste en ondersteunde directeur aan hun zij, stelden ze het vakoverschrijdende project voor aan hun leerlingen. Het rusthuis aanvaardde slechts 7 stagiaires en deze plaatsen werden al snel ingevuld door de enthousiaste leerlingen die de uitdaging wilden aangaan.

De buitenlandse stage werd georganiseerd in het Franse stadje Mézières-en-Brenne, zustergemeente van Watou. Beide leerkrachten maken deel uit van de bijna 30-jarige verbroedering en zo werden de eerste contacten al snel gelegd met de burgemeester die op zijn beurt de directie van het rust- en verzorgingstehuis “Résidence de la Brenne” kon warm maken voor het project.

Zondag 30 maart vertrokken de leerlingen met hun leerkrachten naar Mézières-en-Brenne om er de volgende ochtend te beginnen aan hun eerste stagedag. De communicatie verliep in het begin wat stroef, maar ze hebben indruk gemaakt op het plaatselijk personeel met hun vakkennis waardoor het personeel hen dan ook met plezier wegwijs maakte in de Franse taal.

Naast de verplichte stage-uren was er ook tijd om de plaatselijke bevolking en gewoontes te leren kennen. Onze visie op de gastvrijheid van de Fransen werd verruimd door de vele uitnodigingen die we ontvingen en waar we graag op ingingen… En ook de sfeer in Le Moulin, het gastenverblijf in het centrum, was opperbest!

We kijken tevreden terug op dit project dankzij de positieve inzet van de 7 leerlingen: Hanne, Evelyn, Lovely, Elien, Marlies, Natasja en Melissa. Onze groep kreeg een positieve evaluatie en reeds een uitnodiging voor volgend jaar van Mr. Hombourger, directeur van het rusthuis.

P1060346.JPG

Meer foto’s: https://vimeo.com/91097291

%d bloggers liken dit: